Zabijačkové dobroty
Minulý týden jsme se vydali na gastronomickou cestu do světa tradičních českých zabijačkových hodů. V našich volnočasových dílnách to vonělo jako při pravé vesnické zabijačce! Co všechno jsme společně připravili?
Šťavnatý vepřový bůček se šťouchaným bramborem, zabijačkový guláš s domácími knedlíky, poctivý domácí prejt a také extra velké řízky. Nechyběly ani dobroty jako škvarková a masová pomazánka nebo domácí játrová paštika. Klienti si dokonce sami vyzkoušeli přípravu domácí tlačenky a škvarků! Neopomněli jsme ani na pekařské umění - společně jsme zadělali a upekli voňavé domácí chleby a celozrnné večky.
Celý týden vyvrcholil v pátek společným setkáním, kde jsme promítali dokument o tradiční vesnické zabijačce a ochutnávali všechny připravené pochoutky.